اختلال شدید پیش از قاعدگی(PMDD)

اختلال شدید پیش از قاعدگی(PMDD)

اختلال شدید پیش از قاعدگی”  PMDD چیست و چه کسانی را تحت تأثیر قرار می دهد؟
اختلال پیش از قاعدگی (PMDD) یک اختلال هورمونی است که باعث علائم شدید جسمی و عاطفی در هفته‌های قبل از شروع قاعدگی می‌شود. PMDD معمولاً از سنین 20 تا 40 سالگی شروع می شود. علائم PMDD می‌تواند شامل عصبانیت، نوسانات خلقی، افسردگی، اضطراب، درگیری، نفخ، حساس شدن سینه‌ها و درد پستان، خستگی و مشکلات خواب باشد. و این علائم PMDD معمولاً در هفته های قبل از شروع قاعدگی شروع می شود و پس از شروع قاعدگی بهبود می یابد.

حساسیت هورمونی

مکانیسم های زمینه ساز حساسیت هورمونی

محققان دریافتند که این حساسیت هورمونی فقط باعث PMDD نمی شود. همچنین می تواند سایر شرایط سلامت روانی و رفتاری از جمله اختلال شخصیت مرزی، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اختلال نقص توجه/ بیش فعالی (ADHD) را تشدید کند” و این پدیده می تواند بر سایر شرایط سلامت روانی نیز تأثیر بگذارد.
حساسیت هورمونی زمانی اتفاق می افتد که مغز به تغییرات طبیعی هورمون ها در طول چرخه قاعدگی بیش از حد حساس باشد.
محققان معتقدند که حساسیت هورمونی ممکن است به دلیل عوامل ژنتیکی، محیطی یا ترکیبی از هر دو باشد.

تاریخچه و علائم PMDD

تا سال 2013 به عنوان یک اختلال رسمی در تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) شناخته نمی شد. هنوز هم درک محدودی از PMDD وجود دارد و گزینه های درمانی محدودی برای آن وجود دارد.شدت علائم PMDD در افراد مختلف متفاوت است. برخی از افراد مبتلا به PMDD ممکن است علائم خفیفی داشته باشند که فقط بر زندگی روزمره آنها تأثیر اندکی می‌گذارد. دیگران ممکن است علائم شدیدی داشته باشند که عملکرد آنها را در محل کار، مدرسه یا روابط مختل کند. PMDD ممکن است در زنانی که باردار هستند یا شیر می دهند تشدید شود. علائم PMDD معمولاً در یک دوره 7 تا 10 روزه قبل از شروع قاعدگی شروع می شود و پس از شروع قاعدگی بهبود می یابد.

 درمان PMDD

درمان‌های موثر برای PMDD عبارتند از:

  • داروهای هورمونی، مانند قرص‌های ضد بارداری یا درمان جایگزینی هورمون (HRT)
  • داروهای غیر هورمونی، مانند داروهای ضد افسردگی یا مهارکننده‌های بازجذب سروتونین-نوراپی نفرین (SNRIs)
  • درمان‌های رفتاری شناختی (CBT)
نتیجه گیری

PMDD یک اختلال جدی است که می‌تواند بر زندگی روزمره افراد تأثیر بگذارد. اگر فکر می‌کنید ممکن است مبتلا به PMDD باشید، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید تا تشخیص و درمان مناسب را دریافت کنید.افزایش آگاهی از PMDD و کمک به افراد مبتلا به این اختلال کمک کند. برای دریافت وقت مشاوره حضوری و غیرحضوری کلیک کنید.

مطالب مرتبط:

اختلال ارگاسم، علل، تشخیص و راه‌های درمان

برای افزایش اعتماد به نفس چه کنیم؟

خودآگاهی و راه‌های کسب آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × یک =